Турецька прокуратура просить для лідера прокурдської партії 5 років в'язниці

Турецька прокуратура просить для лідера прокурдської партії 5 років в'язниці

Укрінформ
Турецька прокуратура хоче добитися п'ять років ув'язнення для лідера прокурдської  Демократичної партії народів за звинуваченням у «пропаганді терористської групи».

Про це повідомляє Reuters.

«Турецькі прокурори домагаються п'яти років ув'язнення для глави  Демократичної партії народів(ДПН), Демірташа, ще одного прокурдського законодавця, за поширення пропаганди терористичного угрупування», - говориться в повідомленні.

Згідно з виданням, прокуратура звинувачує Демірташа, а також депутата Сіррі Сурейю Ондера, у глорифікації бойовиків Робочої партії Курдистану та її лідера Абдулли Оджалана у своїх виступах у 2013 році, коли почався мирний процес між Анкарою і РПК.

Демократична партія народів у свою чергу завжди заперечувала прямий зв'язок з РПК і прагне до примирення уряду країни з цією організацією.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який звинувачує ДПН у політичній підтримці курдських бойовиків, підписав закон, що позбавляє депутатів недоторканості, що дало зелене світло притягненню до суду депутатів від курдської опозиції. 

Фото: ru.axar.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-