Австралія засуджує будь-які спроби зриву Мінського процесу

Австралія засуджує будь-які спроби зриву Мінського процесу

Укрінформ
Позиція Австралії щодо важливості виконання Мінських домовленостей залишається принциповою і незмінною.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив посол України в Австралії Микола Кулініч.

"Ми донесли до австралійської сторони позицію України щодо безпідставних і цинічних звинувачень Російської Федерації як наміру зірвати Мінський процес і отримали запевнення, що позиція Австралії щодо визнання територіальної цілісності України та збереження режиму санкцій проти РФ до повного виконання Мінських домовленостей залишається принциповою і незмінною", - наголосив посол.

Крім того, глава українського дипломатичного представництва в Австралії оприлюднив звернення до української громади та австралійської громадськості, в якому роз’яснив, чому останні заяви РФ є небезпечними.

"Насторожує те, що сьогоднішні цинічні заяви РФ повністю віддзеркалюють ситуацію, яка передувала війні з Грузією 2008 року... Очевидно, що такими заявами Росія намагається зірвати Мінський мирний процес, залякати Україну та її громадян, продовжує інформаційну кампанію по дискредитації перед світом молодої демократичної України, яка незважаючи на труднощі продовжує стрімко розвиватися", - йдеться у заяві.

Глава українського дипломатичного керівництва наголосив на важливості не залишатися байдужими і не дозволити провокаціям Кремля в Криму відволікти увагу міжнародної спільноти від триваючої російської агресії на Донбасі та анексії Криму.

У свою чергу Союз українських організацій Австралії також засудив агресивні заяви Росії і звернувся до міністра закордонних справ Австралії з проханням черговий раз на міжнародному рівні взяти на себе лідерство і засудити провокативні дії Росії, розширити санкції та повторно розглянути можливість надання Україні озброєння для захисту її територіальної цілісності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-