Конституційний суд Польщі визнав новий закон про КС частково неконституційним

Конституційний суд Польщі визнав новий закон про КС частково неконституційним

Укрінформ
Конституційний суд Польщі в четвер, 11 серпня, назвав новий закон, який регулює його діяльність, частково неконституційним.

Про це повідомляє Радіо Польща

"Судді Конституційного суду поставили під сумнів конституційність статті 26, в якій йдеться про склад, в якому суд приймає рішення, а також положення статті 38, які стосуються порядку розгляду справ у суді", - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що троє суддів рішення не схвалили, висловивши особливу думку.

Новий законопроект авторства партії "Право і Справедливість", було створено у відповідь на конституційну кризу, яка триває в країні вже декілька місяців.

На думку правлячої партії, цей закон має завершити суперечку навколо Конституційного суду і буде поверненням до закону зразка 1997 року з деякими модифікаціями.

У свою чергу, на думку опозиції, в процесі розробки цього закону були порушені законодавчі процедури, а частина його пунктів суперечить Конституції і не враховує зауважень Венеціанської комісії.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня польський Сейм схвалив практично усі поправки до закону про Конституційний Суд, які раніше були запропоновані в Сенаті.

Раніше Єврокомісія рекомендувала Варшаві упродовж трьох місяців вирішити системні проблеми навколо функціонування Конституційного суду, які погрожують верховенству права в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-