Німецькі євродепутати вимагають обмежити в грошах Польщу та Угорщину

Німецькі євродепутати вимагають обмежити в грошах Польщу та Угорщину

Укрінформ
Політична група німецьких лібералів та християнських демократів з Європейського парламенту вимагає скорочення євросоюзних дотацій для Польщі та Угорщини.

Свою позицію вони аргументують «несолідарним ставленням» цих держав до міграційної кризи в Європейському Союзі, повідомляє "Польське радіо".

«Уряд Німеччини під час планової перевірки бюджету Євросоюзу має подбати про те, аби країни-одержувачі, такі як Польща і Угорщина, дотримувалися солідарної позиції у питаннях міграції та поважали європейські цінності», - сказав заступник голови Європарламенту, член німецької Вільної демократичної партії Александер раф Ламбсдорфф.

Німеччина є найбільшим донором скарбниці у Спільноті. У 2015 році Берлін вніс до бюджету ЄС на 14,3 млрд євро більше, ніж отримала з усіх брюссельських фондів.

«Виплати країнам, які не дотримуються європейського права, або державам, які недостатньо співпрацюють у справі прийому і реєстрації біженців, повинні бути скорочені», - заявила глава комітету з бюджетного контролю в Європарламенті Іне рессле.

У минулому році Польща була найбільшим одержувачем  субсидій ЄС. Варшава отримала від Брюсселя 9,4 млрд євро. На наступних місцях найбільших бенефіціантів: Чехія – 5,7 млрд євро, Румунія – 5,2 млрд, Греція – 4,9 млрд та Угорщина – 4,6 млрд євро.

Основними донорами фондів ЄС, крім Німеччини, у 2015 році були: Велика Британія (11,5 млрд), Франція (5,5 млрд), Нідерланди (3,7 млрд) і Італія (2,8 млрд).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-