Греція готується до розвалу міграційної угоди ЄС-Туреччина - ЗМІ

Греція готується до розвалу міграційної угоди ЄС-Туреччина - ЗМІ

Укрінформ
У Греції складають "терміновий і короткостроковий" план для того, щоб впоратися із можливим зростанням потоку біженців у країну.

Про це повідомляє Euractiv з посиланням на грецькі ЗМІ. 

"Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас перерве свою короткострокову відпустку та проведе зустрічі з міністрами з цього питання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що план на випадок надзвичайної ситуації було запропоновано розробити міністру міграції Яннісу Музалі та заступнику міністра національної оборони Дімітрісу Віцасу.

У свою чергу Ципрас, як очікується, попередить лідерів ЄС стосовно того, що Афіни не зможуть впоратися з великим збільшенням потоку біженців з Туреччини, який може виникнути внаслідок невдалої спроби військового перевороту в країні.

Крім цього, за даними грецьких ЗМІ, Афіни також переймаються можливим розвалом міграційної угоди ЄС-Туреччина і шукають способи підготуватися до такого сценарію.

Так, минулого тижня грецькі чиновники повідомляли, що, незважаючи на незначне збільшення міграційних потоків, ситуація, як і раніше, "знаходиться під контролем", однак чіткої картини стосовно того, наскільки внутрішня ситуація в Туреччині насправді вплине на міграційну угоду з Брюсселем, немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-