Британських журналістів звинуватили в інсценуванні репортажу в Румунії

Британських журналістів звинуватили в інсценуванні репортажу в Румунії

Укрінформ
Репортаж британського видання Sky News про румунських торговців контрабандною зброєю є інсценуванням самих журналістів.

Про це заявив головний прокурор румунського Управління по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом Даніель Хородничану за підсумками проведеного управлінням власного розслідування, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Слідчим вдалося знайти та показати в репортажі і зброю, і людей, які брали участь у ньому в масках, і автомобіль. У даному випадку підтверджується версія, що, найімовірніше, репортаж британського видання Sky News був інсценуванням самих британських журналістів», - зазначив Хородничану.

За його словами, «зараз проводяться додаткові обшуки в повітах Муреш і Бистриця, а «герої» репортажу будуть доставлені для допитів в Бухарестське Управління по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом».

Аналогічну думку висловив і Посол Румунії в Великобританії Дан Михалаке.

Нагадаємо, раніше британське видання Sky News оприлюднило матеріали журналістського розслідування про незаконну торгівлю зброєю на території Румунії. Зокрема, журналісти стверджували, що частина зброї поставляється в Румунію з України, а потім зброя продається на ринки третіх країн, потрапляючи до рук терористів і кримінальних угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-