У Сирії уже загинули понад 500 російських найманців - ЗМІ

У Сирії уже загинули понад 500 російських найманців - ЗМІ

Укрінформ
Від початку бойових дій у Сирії загинули щонайменше 500-600 громадян РФ, яких спеціально відбирала приватна військова компанія.

Офіційно Москва наразі визнала загибель лише 19 своїх військових, повідомляє Sky News, який опублікував розповідь двох російських найманців.

"Чоловіки, які приховали справжні імена та назвали себе Олександр і Дмитро, розповіли що були завербовані секретною приватною військовою компанією "Вагнер" та переправлені до Сирії на борту російського військово-транспортного літака", - йдеться у повідомленні.

За їх словами, вони брали участь у бойових діях проти сирійських повстанських груп та бойовиків "Ісламської держави" за суму у 3000 фунтів ($3800) на місяць.

"Приблизно від 500 до 600 людей загинули там. Ніхто ніколи про них не дізнається... Це найстрашніша річ. Ніхто ніколи не дізнається", - повідомив Дмитро.

За словами Олександра, більшість людей, які їдуть до Сирії за гроші, помирають.

"Шанси 50 на 50. Більшість людей, які їдуть туди за гроші, помирають. Ті, хто їдуть через ідеали, боротися проти американців, американських спецпризначенців - мають більше шансів на виживання", - розповів Олександр.

Зазначається, що компанія "Вагнер" набирала сотні чоловіків онлайн через розміщення тимчасових рекламних повідомлень у військово-тематичних чатах на одному з популярних російських сайтів.

За даними Олександра, компанія приймала у свої лави усіх охочих, навіть тих, хто ніколи не служив, та проводила навчання, які зазвичай тривали від одного до двох місяців. Головним критерієм відбору була хороша фізична форма. Крім цього, питали про проблеми із законом та наявність дійсного паспорта.

"Якщо людина не служила в армії, її навчають з нульового рівня. Їх вчать бути піхотинцями - звичайним гарматним м'ясом. Якщо людина служила в артилерії, розвідці чи штурмових бригадах - навички поліруються... Вони (компанія-ред.) вчать використовувати абсолютно усе обладнання, яке мають у своєму арсеналі", - розповів чоловік.

Самі навчання проходили на базі для тренувань сил спецпризначення РФ Молкіно на півдні Росії.

Обидва чоловіки після навчання були доставлені на головну російську базу на сирійському узбережжі Хмеймім.

Олександр також повідомив, що найманців компанія часто використовувала як гарматне м'ясо, зокрема і під час штурму Пальміри. За його словами, іноді тіла загиблих кремують і вони значаться зниклими безвісти, іноді за документами солдати вважаються загиблими на Донбасі, а іноді їх просто приписують під автомобільну аварію.

За словами Дмитра, коли він повернувся на тренувальну базу компанії до Росії за своїми документами, то йому повідомили, що "Вагнер" не існує.

"Ніхто не знає мене. Вони просто кинули мене", -  сказав він.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-