Зниклий MH370 впав у океан в нинішній зоні пошуку - ЗМІ

Зниклий MH370 впав у океан в нинішній зоні пошуку - ЗМІ

Укрінформ
Зниклий два роки тому Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH370, міг втратити управління і з великою швидкістю врізатися у воду.

Про це повідомляє DW з посиланням на видання The Australian.

«Експерти авіаконцерну (Boeing, - ред.) за результатами комп'ютерного моделювання прийшли до висновку, що літак різко втратив висоту після падіння потужності двигунів, потім піднявся вгору і знову почав знижуватися, можливо, це повторилося кілька разів. Врешті-решт, лайнер спікірував у воду, ймовірно, зачепивши її спочатку одним крилом», - йдеться в повідомленні.

Падіння з висоти 35 тисяч футів (приблизно 10.600 метрів) тривало близько 15 хвилин з швидкістю від 12 до 20 тисяч футів (приблизно 3650-6100 метрів) на хвилину. Для порівняння, нормальна швидкість під час посадки складає 2000 футів (609,6 метрів) на хвилину.

За супутниковими даними, літак почав падати 9 березня 2014 року о 8:19 ранку за західно-австралійським часом, водночас обидва двигуни зайнялися.

"Нові дані підтверджують, що лайнер звалився в океан в межах нинішньої зони пошуку, що становить 120 тисяч квадратних кілометрів", - заявив виданню глава служби транспортної безпеки Австралії Грег Худ, також зазначивши, що в цей час пілот вже не контролював управління.

Австралійські експерти не виключають, що пілот може нести відповідальність за подію, але підкреслюють, що пошуки залишків літака повинні тривати саме в цьому секторі.

Нагадаємо: зниклий лайнер вилетів з Куала-Лумпура до Пекіна 8 березня 2014 року, на борту перебувало 227 пасажирів і 12 членів екіпажу. З неясних причин він зійшов із заданого курсу, розвернувся і врешті-решт полетів на південь над Індійським океаном. Пошуки уламків тривають дотепер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-