У Амстердамі почали розселяти біженців у колишню в'язницю

У Амстердамі почали розселяти біженців у колишню в'язницю

Укрінформ
У Амстердамі  поселили першу групу біженців у центр розміщення мігрантів, переобладнаний із колишньої в'язниці "Бейлмербайєс".

Про це повідомило Центральне агентство з питань прийняття шукачів притулку Нідерландів (СОА).

"Останні в'язні 1 липня залишили цю будівлю, і тоді почалося переобладнання під центр прийому для біженців, куди 8 серпня вселилися перші мешканці", - йдеться у повідомленні.

За даними СОА, у центр переселили 25 біженців із Сирії, Еритреї, Ірану та Іраку. Очікується, що до кінця серпня центр прийме до 400 людей, а після завершення робіт сюди переселять до 1 тисячі біженців.

Як зазначається, павільйони переробили під одно- та двомісні спальні, обладнали санітарними кімнатами та кухнями. Крім того, грати замінено на розфарбовані дошки, а сітки та відеоспостереження на подвір'ї демонтовано. Художники та волонтери розфарбували вхід до колишньої в'язниці.

Раніше повідомлялося, що місцева влада у Амстердамі прийняла рішення перетворити колишню в'язницю "Бейлмербайєс" на центр для прийому мігрантів. Згідно з планами, місце в'язниці було виділене для будівництва житла, але роботи не розпочнуться до кінця 2017 року, тому будівля тимчасово стане центром для прийому мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-