У Москві-ріці заборонили купатися: вода коричнева від нечистот

У Москві-ріці заборонили купатися: вода коричнева від нечистот

Укрінформ
У вівторок московське управління «Роспотребнадзора» заборонило купання на північному заході Москви у зв'язку із забрудненням.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«У зв'язку з інформацією про забруднення р. Москви ... було проведено забір проб води у  зонах відпочинку з купанням «Срібний бор-2» і «Срібний бор-3».

У відібраних пробах води відмічена невідповідність санітарним нормативам за мікробіологічними показниками, у зв'язку з чим купання в зонах відпочинку «Срібний бор-2» і «Срібний бор-3» тимчасово заборонено до отримання задовільних результатів  проб води з р. Москви при повторному відборі. У відібраних пробах води відзначена невідповідність санітарним нормативам за мікробіологічними показниками», — говориться в повідомленні.

Перевірка була проведена після надходження інформації про забруднення річки в Красногорському районі Московської області.

Раніше, 2 серпня, з'явилася інформація, що прорив каналізаційної труби призвів до викиду стічних вод у Москва-ріку в Красногорському районі Підмосков'я. Впродовж трьох годин нечистоти стікали в річку в районі Павшинської заплави, в результаті вода набула коричневого відтінку. Але тоді в «Росприроднадзоре» закликали москвичів не панікувати, оскільки «стоки навряд чи дійдуть до пляжів».

За фактом того, що сталося, порушено справу про адміністративне правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-