Путін вніс у Думу угоду про розміщення авіагрупи у Сирії

Путін вніс у Думу угоду про розміщення авіагрупи у Сирії

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін вніс на ратифікацію до Держдуми угоду з Сирією про розміщення авіаційної групи збройних сил РФ на території цієї країни.

Відповідну інформацію було опубліковано у базі даних нижньої палати парламенту.

Законопроект, зареєстрований під № 1145328-6 і назвою «Про ратифікацію Угоди між Російською Федерацією і Сирійською Арабською Республікою про розміщення авіаційної групи Збройних Сил Російської Федерації на території Сирійської Арабської Республіки», буде розглянуто вже новим скликанням Держдуми: станеться це після виборів у вересні 2016 року.

Як повідомлялося, уряд РФ 29 липня схвалив угоду з Сирією про розміщення авіагрупи ЗС Росії на безкоштовній основі в районі аеродрому Хмеймім (у провінції Латакія). Саму угоду було підписано рік тому в Дамаску - 26 серпня 2015 року - і укладено на безстроковий період.

Зараз запеклі бої тривають за друге за розміром місто Сирії - Алеппо. Опозиційні загони ведуть масштабний контрнаступ, витісняючи урядові війська президента країни Башара Асада. ООН закликала учасників конфлікту взяти паузу в бойових діях і дати змогу провести гуманітарну операцію. За даними ООН, без світла і води залишилися близько 2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-