Антимонопольна служба Росії порушила справу проти Apple

Антимонопольна служба Росії порушила справу проти Apple

Укрінформ
Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії порушила справу проти Apple щодо координування роздрібних цін на iPhone у РФ.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Справа по частині 5 статті 11 Закону про захист конкуренції порушено відносно групи осіб у складі ТОВ «Эппл Рус», Apple Holding B.V., Apple Sales Ireland, Apple Operations International, Apple Inc.», - зазначається в повідомленні.

Антимонопольне відомство вбачає «ознаки координації ціноутворення на території Російської Федерації у реселерів Apple iPhone, що стало причиною встановлення однакових роздрібних цін на ці смартфони».

Як відзначають у ФАС, основою для проведення антимонопольного розслідування стало поводження громадянина з інформацією про встановлення однакових цін на моделі Apple iPhone 6s і iPhone 6s Plus, що з'явилися на російському ринку в жовтні 2015 року, шістнадцятьма основними реселерами: МТС, М.Відео, Білайн, Ельдорадо, Євромережа, OZON, Re: Store, Связной, Мегафон, Юлмарт, Media Markt, Сітилінк, Холодильник.ру, DNS, ІОН (Ноу-хау), Техносила.

"Розслідування показало, що з початку офіційного продажу смартфонів iPhone 6s і iPhone 6s Plus у Росії більшість реселерів встановили на них однакові ціни і утримували їх впродовж певного часу. Окрім цього, антимонопольним відомством було встановлено збіг цін реселерів і на інші моделі смартфонів Apple", - зазначається в повідомленні ФАС.

ФАС Росії вважає, що такий збіг може бути результатом координації ціноутворення російських реселерів групою компаній Apple, яка призвела до встановлення цін на російському ринку і прийняття т.з. «рекомендованих» цін як обов'язкових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-