Азіатські та африканські мови офіційно включені в програму гімназій у Фінляндії

Азіатські та африканські мови офіційно включені в програму гімназій у Фінляндії

Укрінформ
У новій навчальній програмі вперше чітко прописано як слід викладати і вивчати мови, письмові знаки яких істотно відрізняються від латинських літер.

Як повідомляє Yle, переважно це стосується китайської і японської мов, але чиновники сподіваються і на зростання популярності арабської.

До навчальної програми ліцеїв тепер офіційно включені азіатські та африканські мови, вивчати які можна буде на рівні B3, тобто з першого року гімназії. В рамках нової навчальної програми вперше були складені офіційні інструкції для викладання цих мов.

"Учні вже протягом багатьох років просять включити в програму арабську, і з новою навчальною програмою ми вирішили додати її в список мов", – розповів директор мовного ліцею Гельсінкі.

"Значення китайської мови підкреслює те, що її все частіше можна зустріти серед шкільних предметів у країнах Європи. На користь японської говорить цікава поп-культура країни. На арабську я покладаю надії, але ця мова ще потребує багато роботи", – пояснив він.

Донині в мовному ліцеї викладали десять іноземних мов: шведську, англійську, російську, іспанську, німецьку, французьку, італійську, японську, китайську і латину. Тепер їх стало одинадцять.

Радник з питань освіти Паула Маттіла впевнена, що років за п'ять нові мови будуть вивчати все більше ліцеїстів, а міжнародне співробітництво зміцниться, зокрема, завдяки технологіям дистанційного викладання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-