Непопулярністю Клінтон та Трампа намагаються скористатися треті партії

Непопулярністю Клінтон та Трампа намагаються скористатися треті партії

Укрінформ
Соціологічні опитування свідчать, що і республіканець Дональд Трамп, і демократка Гілларі Клінтон є непопулярними кандидатами. Більше виборців їм не довіряють, ніж довіряють.

Як повідомляє Голос Америки, цим намагаються скористатися інші партії – лібертаріанці та зелені.

Під час спілкування з виборцями на каналі CNN, кандидати від Лібертаріанської партії - колишні губернатори штату Нью-Мексико Гері Джонсон та Масачусетса Вільям Велд - представили себе як силу, яка здатна подолати партійні проблеми Вашингтона. Лібертаріанці є близькими до Республіканської партії. Вони виступають за якнайменше втручання уряду у життя людей, зменшення податків та спрощення дозвільної системи. А в міжнародній політиці – пропагують невтручання.

Свій партійний з’їзд на тижні провела ще один претендент на роль національної – Партія зелених. Кандидат від зелених Джіл Стейн бачить політичний шанс у теперішній кризі основних партій: “Ми бачимо як картковий будинок Вашингтона розвалюється. Республіканці підтримують Гілларі Клінтон. Прогресивні виборці залишають Демократичну партію”.

Зелені виступають за соціально-справедливу державну політику з акцентом на екологічно сприятливу економічну модель розвитку.

На цей час лібертаріанці мають 12 відсотків підтримки, зелені – менше 5. Але якщо їхні рейтинги піднімуться до 15 відсотків, їх кандидати будуть включені до президентських дебатів восени. Це дасть партіям національне покриття у ЗМІ, і, можливо, зробить лідера однієї з них реальним претендентом на президентську посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-