Єврокомісія не піде на поступки Туреччині в питанні безвізу - Юнкер

Єврокомісія не піде на поступки Туреччині в питанні безвізу - Юнкер

Укрінформ
Задля отримання безвізового режиму з ЄС Туреччині все ж доведеться змінити своє антитерористичне законодавство.

Про це сказав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю німецькому виданню Tagesspiegel, повідомляє DW.

"Туреччина зобов'язалася виконати загалом 72 умови, і тільки коли це відбудеться, ми зможемо скасувати візовий режим для турецьких громадян", - наголосив Юнкер.

Він сказав, що основні права, зокрема свобода преси, не можуть бути скасовані самим лише посиланням на антитерористичне законодавство.

Водночас на запитання, чи вважає Юнкер помилкою угоду з Туреччиною щодо врегулювання кризи біженців, він відповів: "Ми повинні співпрацювати з нашими сусідами не тому, що цей чи той уряд нам особливо подобаються, а тому, що ми маємо обов'язок допомогти людям, які страждатимуть, якщо ми не дійдемо згоди".

За словами Юнкера, не можна було й далі спостерігати, як десятки тисяч мігрантів гинуть в Егейському морі.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наполягає на запровадженні ЄС безвізового режиму для турецьких громадян у найближчі місяці як частини домовленостей щодо врегулювання кризи біженців.

Останнього тижня між Туреччиною та Австрією триває дипломатична напруженість через пропозицію канцлера Австрії перервати переговори про членство Туреччини в ЄС та безвізовий режим. ЄС розкритикував масові арешти в Туреччині після невдалої спроби перевороту 15 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-