У Німеччині хочуть зобов'язати Facebook співпрацювати зі спецслужбами

У Німеччині хочуть зобов'язати Facebook співпрацювати зі спецслужбами

Укрінформ
Влада кількох федеральних земель Німеччини закликає ввести норму, що зобов'язує соціальні мережі, зокрема Facebook, надавати за вимогою правоохоронних органів конфіденційну інформацію про користувачів.

Про це повідомляє DW.

"Мова йде про особисті дані тих, хто запідозрений у злочині і плануванні терористичних актів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що земельна влада обурена тим, що керівництво Facebook залишає без відповіді в середньому дві третини таких запитів.

Так, міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрманн вимагає ввести для соцмереж "положення, що зобов'язує", згідно з яким відповідати на запити влади має один із "уповноважених співробітників".

Крім того, повинен бути максимально скорочений термін надання облікових даних або інформації про користувачів, заявив Херрманн.

"Не проходить й десяти секунд з того моменту, як фотографію, розміщену в Facebook з Німеччини, можна побачити де-небудь у Нью-Делі, і я вважаю, що керівництво соціальної мережі має реагувати на запити спецслужб протягом максимум однієї години", - заявив у свою чергу міністр юстиції федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія Томас Кучати.

Влада інших земель також вимагає у законодавчому порядку зобов'язати Facebook більш тісно співпрацювати з правоохоронними органами.

Раніше міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що країна може зіткнутися із загрозою атак з боку ісламістських терористів-одинаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-