У Таїланді триває референдум щодо нової конституції

У Таїланді триває референдум щодо нової конституції

Укрінформ
У Таїланді розпочався референдум щодо проекту нової конституції. Вперше після перевороту 2014 року, в результаті якого до влади прийшли військові, піддані королівства отримали можливість брати участь у голосуванні.

Про це пише Deutsche Welle.

Населенню запропоновано відповісти на два питання. Перше і головний з них: чи підтримують вони проект нової конституції. Політологи вже називають референдум вотумом довіри чинній владі. Додаткове питання стосується того, чи має голосування за кандидатуру нового прем'єра проходити в обох палатах парламенту, а не тільки в нижній, як було раніше.

Понад 100 осіб, які раніше в соцмережах розгорнули кампанію проти референдуму, були засуджені до тюремних термінів. За критику влади передбачено до 10 років ув'язнення, уточнює AP.

Підсумки голосування будуть оприлюднені вже ввечері 7 серпня.

У травні 2014 року в Таїланді стався військовий переворот. З огляду на заворушення, що тривали кілька місяців, армія ввела військовий стан по всій території країни. У перші місяці 2014 року в Таїланді не припинялися антиурядові демонстрації, учасники яких вимагали відставки тимчасового уряду, скасування позачергових виборів і проведення реформ в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-