У Петербурзі - акція на підтримку політв'язнів

У Петербурзі - акція на підтримку політв'язнів

Укрінформ
У Петербурзі на Невському проспекті близько 10 активістів демократичного руху "Солідарність" вийшли на пікети з вимогами звільнити політв'язнів в Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Акція проходила в рамках так званої "Стратегії-6". Спочатку вона була пов'язана з в'язнями "Болотної справи", але тепер поширюється на всіх, ув'язнених за політичними мотивами. Події на Болотній площі відбулися 6 травня 2012 року, тому активісти вирішили виходити на вулицю на захист політв'язнів 6 числа кожного місяця.

У повідомленні, поширеному напередодні акції, організатори заявили, що переслідування за політичними мотивами може торкнутися кожного.

"Політичні репресії сьогодні можуть торкнутися не тільки тих, хто організовував масові протести або брав участь у них. Будь-який прояв інакомислення – від записів на особистих сторінках в соціальних мережах до "порушення правил" одиночних пікетів, здатне спровокувати російську владу на застосування насильства. Разом з тим, "політичну складову" своїх дій держава намагається замаскувати. Воно обґрунтовує переслідування "незручних" громадян статтями Кримінального Кодексу. Всі поправки, внесені в російське законодавство в останні роки, спрощують його застосування в репресивних цілях", - йдеться в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Росія утримує 29 політичних в'язнів-українців: 14 людей перебувають у РФ і 15 - в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-