Переговори з мирного врегулювання в Ємені призупинені

Переговори з мирного врегулювання в Ємені призупинені

Укрінформ
ООН призупинила переговори між урядом Ємену та протиборчими сторонами після призначення шиїтськими повстанцями та їхніми союзниками ради для керування країною.

Про це повідомляє AFP.

«ООН призупинила переговори між Єменом і протиборчими сторонами в суботу після того, як підтримувані Іраном шиїтські повстанці та їхні союзники призначили раду для керування країною, що завдало удару по мирному процесу», - йдеться у повідомленні.

Спецпосланник ООН з Ємену Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед засудив призначену шиїтами раду як «серйозне порушення» резолюції 2216 РБ ООН і порушення зобов'язань щодо мирного процесу.

Він оголосив про призупинення переговорів, які тривають вже три місяці, але наголосив, що вони не припиняться. «Ми залишаємо Кувейт сьогодні, але єменські мирні переговори тривають», - зазначив Ахмед.

Спецпосланник також повідомив, що він проведе двосторонні консультації з двома делегаціями в найближчі тижні, щоб виробити деталі плану мирного врегулювання.

«У нас є гарантії сторін, що вони повернуться за стіл переговорів», - підкреслив він.

Наступний раунд переговорів почнеться вже за місяць, а місце проведення буде визначено пізніше.

Як відомо, мирні переговори між урядовими військами Ємену та хуситами (шиїтськими повстанцями) були розпочаті восени 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-