Японія подала протест на китайську флотилію біля островів Сенкаку

Японія подала протест на китайську флотилію біля островів Сенкаку

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Японії подало протест після виявлення флотилії з 230 риболовецьких суден і шести кораблів берегової охорони Китаю біля спірних із КНР островів Сенкаку у Східно-Китайському морі.

Про це повідомляє АР.

«Міністерство закордонних справ Японії заявило, що подало протест після того, як судна берегової охорони Японії були помічені у суботу разом з флотом з 230 китайських риболовецьких шхун навколо підконтрольних Японії островів Сенкаку», - говориться у повідомленні.

Протест разом з вимогою, щоб судна негайно покинули зону, було відразу ж передано послові КНР.

Як повідомляє МЗС Японії, троє з китайських кораблів берегової охорони, ймовірно, озброєні гарматними батареями.

Зазначається, що досі китайський флот не вторгався у територіальні води Японії. Раніше кораблі КНР регулярно ходили неподалік від спірних островів, але за весь цей час лише одно судно було озброєне.

Як відомо, конфлікт між Китаєм і Японією з приводу спірних островів у Східно-Китайському морі розгорівся у 2012 році, коли Японія викупила три острови Сенкаку у приватного власника, що викликало потужні протести в Китаї, оскільки у тому районі проходять важливі судноплавні маршрути й лежать поклади нафти та газу, на які претендували обидві країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-