Штати досі розмірковують, чи видавати туркам Гюлена

Штати досі розмірковують, чи видавати туркам Гюлена

Укрінформ
США досі вивчають запит на екстрадицію ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Стамбул підозрює в підготовці спроби державного перевороту минулого місяця.

Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Стосовно запиту на екстрадицію, то турецька влада надіслала нам кілька пакетів документів, які ми наразі вивчаємо. <...> Цей процес неможливо завершити за одну ніч, адже для оцінки наведених доказів необхідний час", - сказав Тонер.

За його словами, спеціалісти із департаменту юстиції аналізують отримані документи на предмет їх відповідності вимогам, що висуваються до формального запиту на екстрадицію. "Раніше отримані нами документи не містили формального запиту на екстрадицію. Втім, з того часу, нам прийшло більше паперів. Експерти вивчають їх і намагаються встановити, чи цього разу вони становлять повноцінний запит", - пояснив заступник речника Держдепу.

Він додав, що отримані раніше від турецької сторони документи не доводили провини проповідника у підготовці держперевороту.

Нагадаємо: у липні в Туреччині група військових здійснила невдалу спробу державного перевороту. На переконання правоохоронних органів Туреччини, за заколотниками стояв ісламський проповідник Фетхуллах Гюлен, який нині проживає у США. Турецька прокуратура тепер домагається його екстрадиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-