Прем'єр Туреччини відкликав 1500 судових позовів

Прем'єр Туреччини відкликав 1500 судових позовів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим відмовився від судових позовів стосовно політиків, письменників і журналістів.

Про це повідомляє Anadolu.

«Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про відкликання на 1500 судових позовів  стосовно політиків, письменників і журналістів, відзначивши, що таким чином хоче зробити свій внесок в атмосферу соціальної солідарності, що сформувалася у країні на тлі запобігання спробі перевороту 15 липня», - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Йилдирима, відповідні заяви подано до 10 кримінального суду Стамбула.

«Настав час для нових діянь, згуртованості влади та опозиції, примирення. На тлі запобігання діям    учасників путчу в країні сформувалася атмосфера соціальної солідарності та примирення. Щоб зробити свій внесок у священну боротьбу народу та уряду за батьківщину, прапор, демократію та президента, просимо про відкликання позовів», - йдеться у заявах.

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня в Туреччині було здійснено спробу державного перевороту, у зв'язку з чим у країні проходить масштабна робота з придушення опору й упіймання учасників путчу. В організації перевороту Анкара звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе у США в добровільному вигнанні та заперечує свою причетність до подій, що сталися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-