Австрія хоче зупинити переговори про вступ Туреччини до ЄС

Австрія хоче зупинити переговори про вступ Туреччини до ЄС

Укрінформ
Канцлер Австрії Крістіан Керн заявив у середу, що хотів би розпочати обговорення серед глав європейських урядів стосовно припинення переговорів з Туреччиною про вступ до ЄС у зв’язку з дефіцитом демократії та економічними проблемами в країні.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми знаємо, що демократичних стандартів явно недостатньо, щоб виправдати вступ (Туреччини до ЄС - ред.)... Економічне питання щонайменше має настільки ж важливе значення, оскільки турецька економіка знаходиться занадто далеко від середньоєвропейського рівня", - наголосив Керн.

На питання, чи Австрія буде пропонувати припинити переговори про вступ на засіданні Європейської ради 16 вересня, Керн зазначив, що Австрія "почне обговорення з цього приводу. Ми попросимо альтернативної концепції".

Як відомо, європейські лідери висловили заклопотаність з приводу застосування суворих заходів президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом щодо підозрюваних у зв’язку із невдалою спробою військового перевороту в країні, визначивши його ідею стосовно повернення смертної кари в якості червоної лінії, що  перешкоджає приєднанню до ЄС.

Як повідомлялося, раніше прихильники президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана почали в соцмережах погрожувати розправою канцлеру Австрії Крістіану Керну.

Фото: salzburg.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-