Канада засудила балістичні випробування КНДР

Канада засудила балістичні випробування КНДР

Укрінформ
Канада засудила проведення Північною Кореєю випробувань бойових ракет середньої дальності.

Про це повідомив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу

"Канада беззастережно засуджує вчорашні запуски Північною Кореєю ракет середньої дальності в порушення міжнародних зобов'язань Пхеньяну та резолюцій Радбезу ООН", -  сказав Діон.

Він закликав КНДР "негайно припинити подібні провокації та повернутися до виконання своїх міжнародних зобов'язань".

За його словами, вчинок КНДР провокує подальше загострення ситуації на Корейському півострові.

"Запуск ракети на територію, розміщену в ексклюзивній економічній зоні Японії, свідчить про подальшу ескалацію ситуації Північною Кореєю, після серії пробних запусків, що становили серйозну загрозу стабільності на Корейському півострові та міжнародному миру і безпеці", - зазначив міністр.

Діон наголосив, що Канада підтримує міжнародні заходи, "що змусять режим у КНДР відмовитися від своїх балістичних та ракетних програм".

"Канада заохочує зусилля із пошуку багатосторонніх рішень, які дозволять підвищити безпеку азійсько-тихоокеанського регіону", - підкреслив глава МЗС Канади.

Він нагадав, що попередня резолюція Ради Безпеки ООН з приводу КНДР свідчила про готовність Західних країн реагувати на агресивні вчинки Пхеньяну. "Спонсорована Канадою резолюція 2270, присвячена попереднім ракетним випробуванням КНДР, надіслала чіткий сигнал, що міжнародна спільнота рішуче налаштована стримати безвідповідальне та незаконне прагнення до набуття Пхеньяном атомної зброї та балістичних ракет", - підсумував Діон.

Нагадаємо: Північна Корея 3 серпні вчинила черговий пробний парний запуск балістичних ракет, що впали у Японському морі, не завдавши шкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-