В Росії соратника Прохорова засудили до 12,5 років тюрми

В Росії соратника Прохорова засудили до 12,5 років тюрми

Укрінформ
Кіровський суд Ярославля в Росії в середу ухвалив вирок усунутому з посади мерові міста Євгену Урлашову і його радникові Олексію Лопатіну у справі про хабарництво.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

«Урлашова засуджено до 12,5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму і штрафу у розмірі 42 млн рублів», - йдеться у повідомленні.

2 серпня Кіровський суд Ярославля в РФ визнав Урлашова винним в отриманні хабара у розмірі 17 млн рублів. Крім того, його визнано винним у замаху на отримання хабара в особливо великому розмірі, а Лопатіна - у посередництві під час отримання хабара.

Лопатіна засуджено на 7 років колонії суворого режиму. Третього фігуранта справи – заступника мера Дмитра Донскова - визнано невинним.

За даними Слідчого комітету РФ, Урлашов і його підлеглі в 2012-2013 роках вимагали у директора ТОВ "Радобуд" 18 млн рублів у зв'язку з виконанням робіт за муніципальним контрактом на утримання вулично-дорожньої мережі. Комерсант був змушений передати посередникові 14 млн рублів, призначених у вигляді хабара Урлашову, після чого посередника було затримано.

Крім того, за даними СКР РФ, у той самий період часу Урлашов отримав від гендиректора ТОВ "Будівельна компанія "Ярдорбуд" хабар у розмірі 17 млн рублів від загальної суми хабара в 30 млн рублів. Гроші призначалися за сприяння у використанні посадових повноважень при ухваленні рішення про передачу контрольного пакету акцій ВАТ "Міське дорожнє управління" до ТОВ "Будівельна компанія "Ярдорбуд".

Підсудні вину в інкримінованих злочинах не визнавали, заявляючи про політичне підгрунтя справи. Держобвинувачення просило для Урлашова покарання у вигляді 15 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, штрафу у розмірі 500 млн рублів, а також позбавити його права обіймати державні і муніципальні посади строком на три роки, конфіскувати майно на 17 млн рублів, при цьому врахувати строк тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-