Олланд vs Трамп: Мене нудить від перегинів

Олланд vs Трамп: Мене нудить від перегинів

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд розкритикував слова кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа про американського солдата, вбитого в 2004 році в Іраку.

Про це повідомляє EurActiv.

"Мене нудить від перегинів, навіть у Сполучених Штатах, особливо, коли - як у ситуації з Дональдом Трампом - жорстоко говорять про солдата", - сказав Олланд.

Французький лідер засудив ворожий тон Трампа під час його розмови з батьками американського військовослужбовця капітана Хумаюна Хана, вбитого в Іраку в 2004 році.

Олланд назвав висловлювання Трампа "образливими та принизливими".

"Якщо американський народ обере Трампа, будуть наслідки, тому що вибори в США - це глобальна подія", - зазначив він.

Як повідомлялося, минулого тижня Трамп заявив, що «Франція вже не Франція», що викликало негативну реакцію в Олланда, який заявив у четвер журналістам, що Франція завжди залишатиметься вірною своїм цінностям і ідеалам.

Зауважимо, 27-річний капітан Хумаюн Хан загинув у Іраку в ході американської військової кампанії в 2004 році.

Його батько Хізр Хан на з'їзді демократів у Філадельфії заявив, що якби Трамп був при владі, його сім'я ніколи не змогла б оселитися в Америці.

У грудні минулого року Трамп закликав призупинити в'їзд мусульман на американську територію, а також створити базу тих, хто вже проживає на території США і сповідує іслам.

За оцінками 2014 року, близько 0,9% повнолітніх американців відносять себе до мусульман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-