Пакистан перевірить школи, які Туреччина вимагає закрити

Пакистан перевірить школи, які Туреччина вимагає закрити

Укрінформ
Уряд Пакистану пообіцяв розслідувати діяльність шкіл, які Туреччина вимагає закрити через підозри в їх причетності до організації Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомляє Reuters.

«Пакистан пообіцяв міністрові закордонних справ Туреччини у вівторок, що розслідує мережу шкіл, які Анкара хоче закрити за підозрою у зв'язках з мусульманським священнослужителем, що перебуває у США й звинувачується у спробі державного перевороту», - говориться у повідомленні.

Глава зовнішньополітичного відомства Пакистану пообіцяв, що будуть проведені ретельні перевірки всіх шкіл, які можуть бути причетні до організації Гюлена, і висловив надію, що їх все ж не доведеться закривати, оскільки всі вони забезпечують високий рівень освіти дітей.

Також повідомляється, що міністр закордонних справ Пакистану Сартадж Азиз виступив проти закриття однієї з вказаних Туреччиною шкіл, а саме Міжнародної школи PakTurk, де навчається 10 000 студентів. Він заперечує її причетність до Гюлена, як і сама організація PakTurk.

«Ми глибоко занепокоєні з приводу повідомлень, які намагаються пов'язати Міжнародні школи й коледжі PakTurk Пакистану з паном Фетхуллахом Гюленом», - зазначається у заяві PakTurk.

Як відомо, 15 червня у Туреччині було здійснено спробу державного перевороту. В організації путчу Анкара звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе в США у добровільному вигнанні й заперечує свою причетність до перевороту. Проте, Туреччина все ж наполягає на його екстрадиції із Сполучених Штатів і веде активну роботу з пригнічення його послідовників. 

Фото: иmk-turkey.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-