Туреччина не залишає спроб повернути Гюлена

Туреччина не залишає спроб повернути Гюлена

Укрінформ
Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим під час зустрічі з провідним американським солдатом Джозефом Данфордом повторив вимогу Анкари про видачу зі США проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Про це інформує Hurriyet Daily News.

"Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим знову висловив вимогу Туреччини про видачу Фетхуллаха Гюлена зі Сполучених Штатів під час зустрічі з провідним солдатом США Джозефом Данфордом", - йдеться у повідомленні.

Видання наголошує, що Данфорд здійснив візит в Анкару на тлі зростаючого розколу між Туреччиною і США.

За даними джерел, Їлдирим описав спробу перевороту 15 липня, яка, як припускає Анкара, була організована Фетхуллахом Гюленом, як надзвичайно серйозну небезпеку для турецького народу і турецької демократії.

Їлдирим також запевнив провідного американського військового, що боротьба з послідовниками Гюлена і змовниками проводитиметься з дотриманням принципів верховенства закону.

Водночас прем'єр наголосив, що попри нещодавні зміни у структурі збройних сил Туреччини, боротьба турецьких військових проти забороненої Робітничої партії Курдистану та "Ісламської держави", а також співпраця з США і союзниками, триває без перебоїв.

Як відомо, Анкара стверджує, що мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен, який живе у добровільному вигнанні в Сполучених Штатах з 1999 року, відповідальний за спробу державного перевороту 15 липня, а тому наполягає на його екстрадиції зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-