Кремль заперечує розпилення отруйного газу на місці аварії Мі-8 в Сирії

Кремль заперечує розпилення отруйного газу на місці аварії Мі-8 в Сирії

Укрінформ
Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав вкиданням повідомлення про те, що розпилення токсичного газу в районі збитого російського вертольота Мі-8 у сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

"Я не маю в розпорядженні інформації; ми не маємо інформації про те, як проходить операція… На подібні вкидання дуже складно реагувати: завжди не зрозуміло, на чому вони грунтуються, які джерела тощо," - заявив Пєсков журналістам.

Раніше сирійська організація Syria Civil Defence заявила, що поблизу від збитого Мі-8 непізнаний вертоліт скинув декілька контейнерів з отруйним газом, внаслідок чого постраждали близько 30 людей.

Організація виклала в інтернет відео, імовірно з місця бомбардування в місті Саракеб, на якому видно, як рятувальники видають постраждалим жителям кисневі маски. Достовірність відеозапису не підтверджена.

"Середнього розміру контейнери з отруйним газом. Що це за газ, нашій організації визначити не вдалося", - заявив представник Syria Civil Defence.

Раніше також повідомлялося, що за минулу добу в результаті повітряних ударів ВПС Росії в Сирії загинули 12 людей. Удари сталися через декілька годин після того, як Москва заявила про збитий свій вертоліт.

Нагадаємо, в понеділок у Сирії в провінції Ідліб було збито російський вертоліт Мі-8 з трьома членами екіпажу і двома офіцерами. Усі вони загинули.

За словами Генштабу ЗС РФ, вертоліт було збито над районом, який знаходиться під контролем терористичного угрупування "Джабхат ан-Нусра" і загонів "помірної опозиції", що долучилися до нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-