Новозеландець відсидів 12 років і отримав півмільйона доларів

Новозеландець відсидів 12 років і отримав півмільйона доларів

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії погодився виплатити понад півмільйона доларів людині, виправданій після 12 років тюремного ув’язнення за обвинуваченням у вбивстві п'яти членів своєї сім'ї.

Про це повідомляє АР.

"Уряд Нової Зеландії у вівторок погодився виплатити понад півмільйона доларів людині, яка провела 12 років у в'язниці після того, як була засуджена за вбивство п'яти членів власної сім'ї, але пізніше під час повторного розгляду справи була визнана невинною", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра юстиції Нової Зеландії Емі Адамс, виплата Девіду Бейну в сумі 925 000 новозеландських доларів (664 000 доларів США) не є компенсацією, оскільки уряд дійшов висновку, що Бейн не довів свою невинність, попри те, що був виправданий за всіма п'ятьма обвинуваченнями у вбивстві.

Замість цього уряд визнає платіж грошовим еквівалентом витрачених Бейном часу і коштів на витребування компенсації, який Бейн прийняв як повне та остаточне врегулювання питання.

Як наголошується, випадок Девіда Бейна виявився однією з найвідоміших і найсуперечливіших справ в історії Нової Зеландії.

"Цей випадок був однією з найскладніших, найунікальніших і найгучніших справ, які коли-небудь знала Нова Зеландія", - сказала міністр юстиції.

Як відомо, у 1995 році Девід Бейн був визнаний винним у вбивстві своїх батьків, двох сестер і брата та засуджений до 16 років. Проте через 12 років апеляційний суд останньої інстанції, Таємна рада, скасував обвинувальний вирок і призначив повторне слухання справи. Бейн був звільнений під заставу і в 2009 році після 3 місяців повторного розгляду був визнаний невинним.

Фото: m.expres.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-