Експерти в США кажуть, що Демпартію «хакнули» росіяни

Експерти в США кажуть, що Демпартію «хакнули» росіяни

Укрінформ
Дві американські компанії із кібербезпеки повідомляють, що аналіз комп’ютерів Демократичної партії США засвідчив, що до їхнього зламу причетні російські хакери.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

"У заявах американських компаній Fidelis Cybersecurity і ThreatConnect мовиться, що інтернет-домени та ті, хто їх реєстрував, щоб зламати комп’ютери Комітету з виборів у Конгрес Демократичної партії США, пов’язані з російською хакерською групою Fancy Bear («Крутий ведмідь»), яка має відношення до російських спецслужб", - йдеться у повідомленні.

За повідомленням цих американських компаній, Fancy Bear також причетна до зламу комп’ютерів Національного комітету Демократичної партії у червні.

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон в інтерв’ю, оприлюдненому у неділю, заявила: «Ми знаємо, що комп’ютери Демократичного національного комітету зламали російські спецслужби, і ми знаємо, що вони влаштували оприлюднення багатьох електронних листів із них».

Речник Кремля Дмитро Песков заперечив нові заяви про ймовірну причетність Росії до зламу комп’ютерів керівного органу Демократичної партії США.

Офіційно Вашингтон від імені державних органів не звинувачував Росію у втручанні в комп’ютерні системи Демпартії, але це вже припускав в одному з інтерв’ю президент США Барак Обама.

Нагадаємо: раніше фахівці з кібербезпеки і деякі інші посадовці США заявляли, що мають підстави вважати: саме Росія влаштувала викрадення електронної пошти апаратників Демократичної партії, що спричинило скандал і завдало партії шкоди, щоб вплинути на результат президентських виборів у США 8 листопада. Москва подібні заяви заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-