Авіація США вдарила по ІДІЛ в Лівії

Авіація США вдарила по ІДІЛ в Лівії

Укрінформ
Керівництво Лівії попросило Вашингтон атакувати базу "Ісламської держави" на півночі країни, Білий дім дав дозвіл на операцію.

У Лівії заявили про значні втрати ісламістів, повідомляє DW.

"Американська авіація у понеділок, 1 серпня, провела низку повітряних ударів на території Лівії - по позиціях радикальної терористичної організації "Ісламська держава" (ІД). Дії США були відповіддю на прохання лівійського уряду, заявили у Пентагоні", - йдеться в повідомленні.

"Авіаудари були нанесені по визначеним місцям у Сирті (на півночі країни. - Ред.), лави противника зазнали серйозних втрат", - сказав прем'єр-міністр Лівії Фаїз Сараджі.

У міністерстві оборони США додали, що удари були завдані для підтримки збройних сил тимчасового уряду Лівії у боротьбі з ІД.

Сирт, за інформацією Пентагону, - ключова "фортеця" ісламістів у північноафриканській країні. США припускають, що у Сирті криється біля тисячі бойовиків-ісламістів.

Лівія перебуває у нестабільному стані - після повалення режиму Муамара Каддафі країну охопила боротьба двох урядів за владу, тоді як збройні групи намагаються здобути контроль над родовищами енергоресурсів. ІД скористалася ситуацією та закріпилася в Лівії. Наприкінці 2015 у країні утворився підтримуваний ООН уряд національної єдності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-