У Франції затримали підозрюваних у зв'язках з вбивцями священика

У Франції затримали підозрюваних у зв'язках з вбивцями священика

Укрінформ
Через п'ять днів після нападу на церкву в місті Сент-Етьєнн-дю-Рувре на півночі Нормандії, під час якого був убитий 85-річний священик, поліція затримала двоюрідного брата одного з терористів.

Як заявили в неділю, 31 липня, представники прокуратури, 30-річний виходець з Нансі Фарід К. знав про плани свого родича.

Аналіз даних у його комп'ютері і телефон показав, що він знав більше, ніж розповів поліції, заявив один із слідчих агентству AFP. Щодо затриманого розпочато досудове розслідування.

Крім того, взятий під варту 20-річний Жан-Філіп Стівен Ж., який підозрюється в спробі разом з Петітжаном виїхати в червні до Сирії, щоб долучитися до бойовиків "Ісламської держави".

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня двоє терористів взяли в заручники кількох людей у церкви і вбили священика. Пізніше нападники були застрелені поліцією.

Мусульмани французького кантону Сент-Етьєн-дю-Рувре відмовився ховати 19-річного Аделя Кармиша, який зарізав католицького священика під час богослужіння. Більше 100 мусульман приєдналися до католиків в міському соборі Руана, де пройшло відспівування священика, вбитого джихадистами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-