Спецслужби США і Росії можуть почати

Спецслужби США і Росії можуть почати "хакерську дуель" - ЗМІ

Укрінформ
Агентство національної безпеки (АНБ) США може спробувати зламати мережі пов'язаних з російською владою хакерських груп, щоб зрозуміти, чи є серед них причетні до недавніх атак на Демократичну партію.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на джерела в американській розвідці.

"Глава управління операціями із законного доступу АНБ Роберт Джойс відмовився коментувати питання, пов'язані з атаками на Демпартію. Водночас він зазначив, що агентство має технічні можливості та законні підстави для організації "зворотної атаки" ("hackback") у відношенні підозрюваних груп", - вказується в повідомленні.

"За умови, що діяла іноземна місія, одна з речей, яку ми можемо зробити, це спробувати зрозуміти, хто здійснював злом, хто відповідальний за злом", - процитував телеканал Джойса, який також зазначив, що організація відповідних атак – досить трудомісткий процес, передає 112 канал.

Водночас, як повідомляє DW, Російська Федеральна служба безпеки (ФСБ) заявила про виявлення шпигунського програмного забезпечення в комп'ютерних мережах близько 20 організацій, у тому числі органів держвлади і військових установ.

"В результаті аналізу встановлено, що зараження зазнали інформаційні ресурси органів державної влади і управління, наукових і військових установ, підприємств оборонно-промислового комплексу та інші об'єкти критично важливої інфраструктури країни", - сказано в повідомленні ФСБ.

У тексті також зазначено, що шкідливе ПЗ впроваджували в рамках "професійно спланованої операції.

Вірус поширювався шляхом надсилання листів з зараженими вкладеннями, шкідлива програма може перехоплювати трафік, здійснювати прослуховування, знімати скріншоти з екрану, включати камери і мікрофони комп'ютерів і мобільних пристроїв, а також записувати дані про натискання клавіш, повідомили у ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-