Австралія пропонує по 20 тисяч доларів біженцям, щоб ті повернулися додому

Австралія пропонує по 20 тисяч доларів біженцям, щоб ті повернулися додому

Фото
Укрінформ
Уряд Австралії подвоїв суму, яку пропонують мешканцям табору для шукачів притулку на острові Манус (Папуа-Нова Гвінея), аби вони повернулися додому.

Про це повідомила телекомпанія АВС.

«Це величезна сума грошей, яка, можливо, змусить людей повернутися додому», – сказав прес-секретар міністерства з питань імміграції та охорони кордонів Іан Рінтул.

Раніше уряд пропонував біженцям 10 тисяч, однак після того як Верховний суд Папуа-Нової Гвінеї ухвалив рішення про закриття табору, сума була подвоєна. Окрім грошей, уряд Австралії також пропонує допомогу з оформленням документів, оплату переїзду та реінтеграції. За словами представника міністерства з питань імміграції та охорони кордонів, рівень допомоги визначатиметься з огляду на індивідуальні обставини.

Незважаючи на значні гроші, які готова виплатити Австралія, кожному, хто забажає повернутися, наразі жоден із шукачів притулку не погодився на це. На сьогодні на острові Манус перебуває 1000 осіб, які шукають притулку в Австралії.

Водночас урядовці визнають, що відсутність бажаючих повернутися на батьківщину свідчить, що переважна більшість людей, які перебувають на острові Манус, є справжніми біженцями і мають реальні побоювання щодо переслідувань удома.

«Вони пережили жахливі порушення прав людини протягом майже трьох років на острові Манус. Уряд пропонує велику суму як стимул, щоб повернутися додому, але навіть це не може змусити людей прийняти її. Це одна з найяскравіших ознак того, що люди справді бояться», – наголосив прес-секретар.

За словами Рінтуала, після закриття табору шукачі притулку будуть переведені до Австралії.

Як повідомлялося раніше, австралійський центр утримання шукачів притулку на острові Манус неодноразово критикувався правозахисними організаціями за погані умови і врешті був закритий рішенням Верховного суду Папуа Нової Гвінеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-