Свідок про розгін мітингу в Єревані: Так діяв «Беркут» на Майдані

Свідок про розгін мітингу в Єревані: Так діяв «Беркут» на Майдані

Укрінформ
Дії поліції під час розгону демонстрантів навколо захопленого поліцейського відділку в Єревані часом нагадували український "Беркут", що орудував на Майдані.

Про це в ефірі Громадського розповів свідок розгону акції протесту політолог Арменак Мінасянц.

«Вчора ввечері найважливішим було те, що зібрався мирний марш протесту. 5-6 тисяч чоловік йшли до будівлі захопленого відділку поліції. Звідти вони завернули в один район і зіткнулися з поліцією. За стилем це - ваш колишній «Беркут». Почалася конфронтація, в результаті якої полетіли світлошумові і димові гранати, їх було десятки. Після цього поліція пішла на штурм, і почали бити всіх», - каже очевидець.

За його словами, все відбувалося на дуже вузькій вулиці. Понад 100 людей було поранено, більше 100 затримано. Деякі лікарні були просто переповнені, коли туди почали прибувати постраждалі від розривів світлошумових гранат, від побиттів.

Як повідомлялося, зараз у центрі Єревана знову проходить мітинг опозиції.

Нагадаємо, 17 липня озброєні прихильники радикального опозиційного руху «Предпарламент» захопили будівлю поліції в єреванському районі Еребуні, вбивши при цьому одного поліцейського і поранивши шістьох людей.

Нападники вимагають звільнення Жирайра Сефіляна, лідера «Предпарламенту», якого арештували у червні за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї. Вони також вимагають відставки президента Сержа Саргсяна.

Сьогодні поліція Єревану висунула ультиматум нападникам скласти зброю до 17:00. Однак цього не сталося, а з території захопленого відділку із снайперської гвинтівки застрелили поліцейського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-