Екс-президенту Бразилії пред'явлені обвинувачення у перешкоджанні слідству

Екс-президенту Бразилії пред'явлені обвинувачення у перешкоджанні слідству

Укрінформ
Екс-президентові Бразилії Луїсу Інасіу Лулі да Сілві пред'явлено обвинувачення у спробі перешкоджати слідству у справі про розкрадання в нафтогазовій компанії Petrobras.

Як повідомляє КоммерсантЪ, у цій справі проходять ще п'ятеро підозрюваних. На думку слідства, вони брали участь у спробі підкупити колишнього топ-менеджера енергетичного гіганта Нестора Серверо. Зокрема, обвинувачені пропонували заплатити 250 тис. реалів ($77 тис.), якщо він відмовиться від свідчень проти інших учасників злочинної схеми.

Нагадаємо, прокуратура Сан-Паулу висунула обвинувачення екс-президенту Бразилії Луїсу Інасіу Лулі да Сілві у справі про відмивання грошей. 4 березня він був затриманий в рамках масштабної антикорупційної операції, що дістала назву «Автомийка». Обшуки були проведені також в офісі організації, яку він очолює, і в будинках членів його сім'ї.

Лула да Сілва направив у ООН петицію, звинувативши владу країни в порушенні своїх прав при проведенні розслідування справи про корупцію.

Корупційний скандал, який розгорівся навколо Petrobras, вже більше двох років перебуває в Бразилії в центрі уваги. Поліція вважає, що учасники злочинних фінансових схем вкрали з бюджету компанії кілька мільярдів доларів. У слідчому ізоляторі перебувають кілька функціонерів, які почали співпрацювати зі слідством і дають свідчення проти представників ділової та політичної еліти країни. За останніми даними, серед фігурантів справи - понад 60 політиків, у тому числі чинніі та колишні парламентарі, партійні лідери і губернатори.

У травні новим главою Petrobras, скандал навколо якої призвів до імпічменту президента країни Ділми Руссефф, став колишній міністр енергетики Бразилії Педру Паренте, який пообіцяв покласти край політичному призначенню на вищі посади в компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-