Ердоган вирішив відкликати позови про образи на його адресу

Ердоган вирішив відкликати позови про образи на його адресу

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що має намір відкликати всі позови стосовно громадян, які образили його.

Про це повідомляє ВВС.

У Туреччині існує стаття про образу президента, яка передбачає покарання у вигляді штрафу або тюремного терміну до чотирьох років.

З моменту приходу на посаду президента Туреччини в 2014 році на перших в країні прямих виборах глави держави справи за звинуваченнями в образі глави держави були порушені стосовно 1845 громадян. Про це в березні 2016 року повідомляв міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Одним з останніх судових розглядів за звинуваченнями в образах Ердогана стала справа лідера опозиційної Народно-республіканської партії Кемаля Киличдароглу. Його два тижні тому оштрафували на 50 тисяч лір (близько $17 тисяч).

Також у травні суд у Туреччині присудив умовний тюремний термін колишній Міс Туреччина Мерві Бюйюксарач. Ще під час прем'єрства Ердогана модель поділилася посиланням в своєму Інстаграмі на Поему вождя (пародія на турецький гімн, містить критику Ердогана).

Нагадаємо, в Туреччині після невдалої спроби державного перевороту влада закрила понад сотні ЗМІ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-