У Кракові охоронця президента Панами запідозрили в тероризмі

У Кракові охоронця президента Панами запідозрили в тероризмі

Укрінформ
Польські правоохоронці затримали у центрі Кракова озброєного чоловіка, який міг загрожувати учасникам Світових днів молоді (CДМ).

Утім, згодом виявилося, що це був начальник охорони президента Панами Хуана Карлоса Варелі, який також як паломник прибув на СДМ, інформує tvn24.

"Поліцейські зауважили, що людина могла мати зброю. Його було затримано і доставлено до найближчого відділку поліції. Виявилося, що він був охоронцем одного з лідерів країн", - заявив речник урядового центру інформації на СДМ Маріуш Цярка.

Згодом з'ясувалося, що це начальник охорони президента Панами, якого забрав з поліції представник посольства Панами в Польщі.

Зазначається, що особу затримано тому, що вона не знала гасла, яке використовують усі силовики в цивільному, які обслуговують СДМ. Це гасло щодня змінюється.

Світові дні молоді у Кракові обслуговують близько 40 тис. представників різноманітних силових структур. Спеціально для обслуговування СДМ, які триватимуть до 31 липня, у Польщі введено найвищий ступінь загрози ALFA за класифікацією НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-