ООН хоче забрати в Росії

ООН хоче забрати в Росії "гуманітарні коридори" з Алеппо

Укрінформ
Спеціальний представник ООН у справах Сирії Стаффан де Містура закликав Росію передати Організації Об’єднаних Націй відповідальність за оголошені Москвою "гуманітарні коридори" для виходу з обложених урядовими військами Сирії районів міста Алеппо, підконтрольних повстанцям.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Як можна очікувати, що тисячі людей підуть пішки через такий коридор, коли тривають обстріли, бомбардування, бої?" - риторично запитав Містура й заявив, що чекає від Росії пояснень щодо цього плану.

Нагадаємо, 28 липня Росія оголосила про план, за яким союзні їй війська президента Сирії Башара аль-Асада відкриють три "гуманітарні коридори" для мешканців обложених частин Алеппо і бійців спротиву, що погодяться скласти зброю і здатися.

Фактична облога сирійськими урядовими військами та їхніми союзниками частини міста Алеппо, де перебуває 250–300 тисяч людей, триває вже майже два тижні, з 17 липня. Цю частину контролює переважно коаліція сил супротивників режиму Асада різного спрямування - і загонів поміркованої опозиції, підтриманих Заходом і арабським світом, і бойовиків ісламістських угруповань, пов’язаних із мережею "Аль-Каїда" і визнаних значною частиною світу терористичними.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-