США повернуть Японії частину Окінави

США повернуть Японії частину Окінави

Укрінформ
Сполучені Штати повернуть Японії близько 4 тис. гектарів території на острові Окінава, яку використовували в якості тренувальної бази для своїх військових.

Про це повідомляє в п'ятницю видання Defense News.

"Американські військові повернуть 4 тис. гектарів землі на острові Окінава японському уряду, зменшуючи територію, яка перебуває у підпорядкуванні збройних сил США (в Японії - ред.) на 17%", - зазначається в повідомленні

Ця територія використовувалась для відпрацювання вправ щодо ведення війни в джунглях. Повернення землі здійснюється у відповідності до раніше досягнутих домовленостей щодо Окінави, підкреслюється в публікації.

Ця ділянка землі стане найбільшою, що повернеться японському уряду в рамках домовленості про реверсію острова від 1972 року. Тим не менше, певні об'єкти американських військ на території Японії діятимуть і надалі.

"У рамках Договору про взаємне співробітництво й безпеку між США і Японією, Сполученим Штатам надано право на використання певних об'єктів з метою захисту Японії, підтримання миру й безпеки на Далекому Сході", - цитує видання заступника командуючого силами США в Японії генерала Чаротті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-