Туреччина не залишає надій на вступ до ЄС - посол

Туреччина не залишає надій на вступ до ЄС - посол

Укрінформ
Туреччина не залишає сподівань стати членом Європейського союзу і продовжує іти шляхом приєднання до євроспільноти.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Туреччина хоче бути в Євросоюзі з тих самих причин, що й Україна - ми хочемо підвищити економічні та соціальні стандарти життя наших людей до найкращих. Ми й сьогодні маємо сподівання на вступ до ЄС і на цьому також ми будемо концентрувати нашу увагу", - сказав Тезель.

Він додав, що процес вступу Туреччини до ЄС триває, і його країна й надалі йтиме цим шляхом, хоча він дуже складний, і Україні це відомо з власного досвіду.

За словами посла, Туреччина зараз переживає важкі часи, але було б неправильно думати, що у її прагненні до ЄС щось змінилося.

"У Туреччині, на відміну від Великої Британії, немає великої кількості людей, які виступали б проти інтеграції з ЄС, процес приєднання Туреччини до ЄС завжди мав широку підтримку і в нас немає такого євроскептицизму, як у самих європейських країнах", - заявив дипломат.

Він зауважив, що Європа також відчуває зараз "певні складнощі", у ній відбуваються політичні зміни, наслідком яких є "не дуже дружнє до того, щоб включати нові країни до ЄС".

"Мабуть, через ці процеси в Європі ми ще не є членами Євросоюзу", - припустив посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-