Турецька опозиція просить світ не дозволити Ердогану

Турецька опозиція просить світ не дозволити Ердогану "полювання на відьом"

Укрінформ
Турецька опозиція звернулася до міжнародної спільноти з проханням чинити тиск на президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, щоб не допустити "полювання на відьом" на тлі нещодавньої спроби військового перевороту.

Про це заявив голова турецької опозиційної Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу в інтерв'ю німецькому виданню Bild, інформує DW.

"Арешти журналістів зашкодять нашій демократії", - наголосив Киличдароглу.

Він також закликав міжнародну спільноту чинити значно більший тиск на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

На думку керівника опозиційної сили, не лише канцлер Німеччини Ангела Меркель, а й усі інституції ЄС могли б "набагато чіткіше та голосніше висловитися проти недемократичних звичаїв у Туреччині".

Водночас керівник опозиційної сили виступив на захист жорстких дій уряду проти руху "Хізмет" ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена. На думку опозиціонера, саме цей рух стоїть за невдалою спробою військового перевороту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Європейський Союз висловив стурбованість з приводу ув’язнення в Туреччині та звільнення з роботи тисяч людей, підозрюваних у причетності до невдалої спроби державного перевороту. ЄС закликав Анкару поважати права людини і верховенство закону

Фото: Chris McGrath/Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-