Посол Туреччини запевняє: туристів надзвичайний стан не стосується

Посол Туреччини запевняє: туристів надзвичайний стан не стосується

Укрінформ
Курорти Туреччини попри надзвичайний стан працюють у звичайному режимі, усі туристичні напрямки доступні.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На курортах Туреччини життя триває у звичайному режимі, і якщо ви зацікавлені в туризмі, надзвичайний стан не стосується цієї сфери - туристичні напрямки доступні", - сказав Тезель.

Він поінформував, що за перше півріччя кількість українських туристів у Туреччині зросла на 14% порівняно з попереднім роком.

Посол визнав, що спроба військового перевороту мала певний негативний вплив на економіку, зокрема національна валюта ліра впала на 5%, також 7-відсоткове падіння акцій зафіксовано на біржах. 

"Але все це відновлюється, бо в нас дуже сильна основа", - запевнив Тезель.

Як повідомляв Укрінформ, спроба військового перевороту сталася в Туреччині в ніч з 15-го на 16 липня, проте вона завершилася повним провалом. Вже наступного дня почалися масові затримання і арешти. Не менше 45 тисяч осіб були затримані, звільнені або відсторонені від роботи. Після невдалої спроби перевороту в Туреччині на три місяці ввели режим надзвичайного стану, а також призупинили дію Європейської конвенції про права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-