Росія намагається впливати на американські політичні процеси - розвідка США

Росія намагається впливати на американські політичні процеси - розвідка США

Укрінформ
Влада Росії впевнена, що Вашингтон прагне впливати на її внутрішню політику напередодні парламентських виборів, і намагаються робити те ж саме відносно США.

Про це заявив керівник американської нацрозвідки Джеймс Клеппер на форумі з безпеки в Колорадо.

"Звичайно, вона (російська влада – ред.) бачить змову США за кожним кущем і приписує нам набагато більше того, що ми робимо насправді, але це їхній склад розуму. І тому я думаю, вони вірять в те, що ми намагаємося впливати на політичні події всередині Росії... і їхньою природною реакцією виявляється помста і спроби відповісти нам тим же, чим вони звинувачують нас", - наводить його слова The Wall Street Journal.

США підозрюють Росію в причетності до злому бази даних Демпартії США. Втім, Клеппер не став стверджувати, що у американських спецслужб є в цьому тверда впевненість. Москва відкидає звинувачення, пишуть "Ведомости".

Російського президента Клеппер назвав "параноїком". "Путін – це повернення до минулого, навіть не комуністичного, а ери російських царів", - цитує його Bloomberg. Тактика Росії – використання методів і технологій, що дозволяють "уникати прямої воєнної конфронтації і створювати видимість, що вони (Росія – ред.) не менш потужна держава, ніж США", - упевнений Клеппер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-