Австралія не висуватиме свого кандидата на виборах Генсекретаря ООН

Австралія не висуватиме свого кандидата на виборах Генсекретаря ООН

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл підтвердив, що не має наміру підтримувати висунення кандидатури колишнього глави австралійського уряду Кевіна Радда на виборах наступного Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй.

Про це повідомляє ABC.

«Ключовий момент, коли уряд Австралії призначає особу на посаду, зокрема, міжнародну посаду, полягає в тому, чи ми вважаємо, що людина, номінант, майбутній кандидат добре підходить для цієї позиції… Моя думка, що пан Радд не підходить, і я пояснив йому, чому», – заявив Тернбулл, виступаючи у Канберрі.

Чинний прем’єр-міністр Австралії відмовився публічно назвати причини свого рішення, як і підтвердити припущення, що воно пов’язане із наміром задовольнити деяких членів його партії.

За словами Тернбулла, це рішення «далеке від важливих питань, які зараз стоять перед урядом».

Нагадаємо: напередодні члени австралійського уряду не змогли домовитись про доцільність чи недоцільність підтримки кандидатури колишнього прем’єр-міністра Австралії Кевіна Радда на виборах Генсекретаря ООН через суперечливе ставлення до нього, тож остаточне рішення у цьому питанні залежало від позиції чинного глави уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-