Франція і Британія закликали зупинити облогу сирійського Алеппо

Франція і Британія закликали зупинити облогу сирійського Алеппо

Укрінформ
Міністри закордонних справ Франції і Великої Британії виступили зі спільною заявою, в якій закликали негайно покласти край облозі урядовими військами Сирії та їхніми союзниками контрольованих повстанцями районів міста Алеппо на півночі Сирії.

Про це пише "Радіо Свобода".

Як заявили Жан-Марк Еро і Боріс Джонсон у Парижі, вони засуджують продовження цієї облоги.

"Росія має використати свій вплив на режим президента Сирії Башара аль-Асада і переконати його зупинити війну і повернутися до столу переговорів... Облога Алеппо робить поновлення таких переговорів неможливим", - переконані міністри.

Нагадаємо: облога сирійськими урядовими військами та їхніми союзниками частини міста Алеппо, де перебуває 250–300 тисяч людей, триває вже понад тиждень. Цю частину контролює переважно коаліція сил супротивників режиму Асада різного спрямування – і загонів поміркованої опозиції, підтриманих Заходом і арабським світом, і бойовиків ісламістських угруповань, пов’язаних із мережею "Аль-Каїда" і визнаних значною частиною світу терористичними.

Раніше в четвер влада Сирії і Росія, що підтримує режим Асада, разом заявили, що пропонують "гуманітарні коридори" для виходу з обложеної частини Алеппо цивільного населення, а також бійців супротивників режиму, що забажають скласти зброю. Асад, за повідомленнями, пообіцяв амністію повстанцям, що складуть зброю і здадуться протягом наступних трьох місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-