Існує ймовірність, що зниклий MH370 шукають не там

Існує ймовірність, що зниклий MH370 шукають не там

Укрінформ
Співробітники Австралійського бюро безпеки на транспорті (ATSB) повідомили, що опубліковані ЗМІ повідомлення про спланованість катастрофи нічого не говорять про те, що насправді сталося в ніч з 7 на 8 березня 2014 року, і де знаходиться літак, що впав.

Про це повідомила The Guardian.

Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл відмовився підтверджувати або спростовувати достовірність публікації американських ЗМІ, згідно з якими співробітники Федерального бюро розслідувань США встановили факт відпрацювання командиром зниклого Боїнга (MH370) на домашньому комп’ютерному симуляторі сценарію, що мав призвести до катастрофи маршруту.

За його словами, «навіть якщо ця інформація і свідчить про можливе планування командиром авіалайнера катастрофи, вона нічого не говорить про місцезнаходження літака».

Наразі пошуки зниклого авіалайнера ведуться у зоні, окресленій на основі припущення, що пілоти втратили контроль за польотом і перед падінням в Індійським океан літак було некерованим. Якщо це припущення помилкове, то місце падіння авіалайнера може перебувати далеко від зони пошуків.

За даними ATSB обстежено вже понад 110 тисяч з 120 тисяч квадратних кілометрів пошукової зони в Індійському океані на захід від Австралії. Спочатку планувалося завершити цю роботу у липні-серпні, проте зимова штормова погода в цьому районі змушує фахівців говорити про відкладення термінів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-