Болгарія попросила у Frontex допомоги в посиленні безпеки кордонів

Болгарія попросила у Frontex допомоги в посиленні безпеки кордонів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов попросив у Європейського агентства з безпеки зовнішніх кордонів (Frontex) сприяння в наданні додаткової техніки, патрульних кораблів і вертольотів для посилення безпеки кордонів у зв'язку з можливим загостренням ситуації з біженцями через події в Туреччині.

Як повідомили в прес-службі уряду, пропозиція про допомогу була озвучена під час телефонної розмови болгарського прем'єра з канцлером ФРН Ангелою Меркель, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Прем'єр Болгарії ознайомив канцлера ФРН з вжитими болгарською стороною заходами безпеки, в тому числі і з урахуванням останніх подій у сусідній Туреччині, що суттєво збільшили кількість біженців, які намагаються незаконно перетнути болгарський кордон. Борисов підкреслив при цьому, що ситуація на кордонах перебуває на постійному контролі у міністра оборони і голови МВС", - наголошується в повідомленні.

Меркель, у свою чергу, зобов'язалася підняти перед Європейською комісією і міністром внутрішніх справ Німеччини питання про надання Болгарії додаткової технічної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-