Нові пожежі в Каліфорнії: під загрозою 2 тисячі помешкань

Нові пожежі в Каліфорнії: під загрозою 2 тисячі помешкань

Укрінформ
Лісові пожежі охопили в четвер центральну частину американського штату Каліфорнія, змусивши евакуювати понад три десятки житлових будинків.

Місцева влада попереджає про загрозу для близько 2 тис. помешкань, передає Reuters

"Пожежні були підняті за тривогою в четвер, щоб угамувати смертельну лісову пожежу, через яку довелося евакуювати сотні жителів і вивозити майно з десятків будинків в районі узбережжя центральної Каліфорнії", - зазначається в повідомленні.

Під контроль вдалося взяти не більше десятої частини площі займання, "натомість полум'я на більшій території загрожує близько 2 тис. помешкань", підкреслюється в публікації.

Вогонь стрімко поширюється на місцевості із сухостоєм та висохлою травою, охопивши вже майже 100 кв. км на околиці національного парку Лос Падрес, де вже були евакуйовані щонайменше 350 місцевих жителів. На боротьбу зі стихією залучено близько 3,5 тис. пожежних. 

Водночас в іншій частини штату, приблизно в 480 км на південь вдалося загасити значну територію пожежі, яка виникла минулого тижня неподалік від Лос-Анджедеса. Там на боротьбу зі стихією залучено близько 3 тис. пожежних. Повідомляється, що близько десятка екзотичних тварин, евакуйованих у результаті природної катастрофи, почали повертатися в заповідник Сильмар в передмісті Лос-Анджелеса. 

Тим не менше, у районах, охоплених вогнем, продовжує діяти надзвичайний стан, оголошений губернатором ще у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-